Projecten

`Leer kinderen over de natuur, dan zullen ze ervan houden.`

Wij mensen zijn de bewaarders van de natuur, laten we ons dit allemaal weer herinneren.

VAN LUCHTKASTEEL TOT DASSENBURCHT

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

‘Van Luchtkasteel tot dassenburcht’ is een project voor kinderen van de lagere school die met hulp van vrijwilligers op het landgoed met het materiaal van IVN de natuur gaan ontdekken.

Meer informatie is te vinden op de website van IVN.

BIJEN

In het bos staan bijenkasten, goed verscholen zodat ze niemand storen en niet gestoord worden. Er is voldoende voedsel in het bos gedurende de periode dat de bijen actief zijn.

UILENKASTEN

Een vrijwilliger heeft uilenkasten gemaakt waar de uilen dankbaar gebruik van maken. In het bos zijn dan ook regelmatig uilenballen te vinden.

BIJZONDERE PLANTEN

Ooit was er een Fageltuin met bijzondere planten en medicinale planten. Noordwijk stond vroeger ook bekend als plaats waar medicinale planten en kruiden verhandeld werden. Het is niet verwonderlijk dat deze tuin niet meer bestaat, door de tijd en gezien de intensiviteit van tuinenonderhoud. Wie weet lukt het krachten te bundelen met visie, beleid en een financieel plan en Fagels werk voort te zetten en te eren.

OVERIG